Moja tortová prvotinka:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tortový korpus: 6 celých vajec
30dkg kryšt,cukru
menej ako deci horúcej vody
25 dkg poloh.múky
1/2 prášk.do peč.
Krém: 1/2 l mlieka, 120 g kryšt.cukru, vanilk.cukor, 2 Zlaté klasy, 400 g masla
jahodový lekvár
jahody
penové cukríky-1 bal.Marschmellows,prípadne ešte nejaké farebné penové cukríky
ozdôbky
veľa času a chuti do pečenia :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortový korpus: 6 celých vajec
30dkg kryšt,cukru
menej ako deci horúcej vody
Toto všetko vyšľaháme do peny.Najlepšie na tom je, že nemusíme oddeľovať bielka:-) Potom pridáme 25 dkg polohrubej múky a 1/2 prášku do peč.Toto sa používa na formu 24 cm, kt.sa vymastí maslom a posype polohrubou múkou. Pečie sa pri 180" asi 45 min, treba kontrolovať špáratkom.
Ja osobne tort. formu 24 cm nemám, tak som korpus piekla v hrnci vystlanom papierom na pečenie.A upiekol sa mi výborne:-)A ešte aby nebolo málo, som použila moju malú formu cca 21 cm a upiekla ešte jeden korpusík a použila som 3 vajcia-celé:-),10 dkg kryšt.cukru,100ml oleja, 100 ml vlažnej vody, 20dkg poloh.múky a prášok do peč. Zas som z vajec vyšľahala penu,pridala olej, potom vlažnú vodu a stále šľahala. Potom som pridala cukor a nakoniec múku s prášk. do peč. A upiekla som ho tak ako prvý.
Takto som si urobila korpusy o deň skôr.Na druhý deň som si väčší korpus dvakrát prekrojila a malý raz.
Priravila som si medzitým krém- uvarila som klasicky puding a potom vychladený pridala k maslu a do hladka vyšľahala, až kým nebol krásne jemný. Začala som plniť korpusy- dala som krém, na ďalšiu vrstvu jahodový lekvár a jahody, potom krém a ak ešte boli jahody:-)...Vznikol mi taký tortový "hamburgerík", kt.som potom ponatierala zvyšným krémom.

A nakoniec som si urobila poťah s Marschmellow cukríkov - dala som do mikrovlnky s trochou citrónovej šťavy na 20 s, potom som pridávala prášk.cukor, až kým mi nevznikla hmota vhodná na vyvaľkanie plátu:-)Inak perfektne sa mi to robilo.
Chcela som vyskúšať aj falošný marcipán, z kt. som urobila kvietky.Treba si na to nechať nejaký čas, kt. som ja nemala a rýchlo čosi ako kvietky som v rýchlostoi stvorila:-) Na faloš. marcipán treba: sušené mlieko, prášk.cukor,1ČL masla,potravinárske farbivo v kvapôčkach vody(s tou opatrne,lebo spravíte marcipánu na kilá:-)Pri práci s ním používajte Solamyl,aby sa nelepil...Najlepšie je s ním pracovať na posolamylovanej:-)potrav. fólii....A ak marcipán stvrdne , tak treba do neho pridať nejakú kvapku oleja,čo ja som ani nestihla, keďže návšteva už bola takmer za dverami:-)

Inak tie zelené lístočky som urobila rozpustením 2 zelených penových cukríčkov a zmiešaním s cukrom- je to rýchlejší spôsob zdobenia...Môžem odporučiť farebné penové cukríčky pre "rýchlejšie "ručičky:-)

Tak rýchlo do toho a potešte svojich blízkych!!!Naši sa zalizovali aj za ušami:-)Torta bola výborná a dúfam, že postupom času zdokonalím aj výzdobu...Rozhodne si na ňu vyhraďte viac času...Ale o tom nabudúce:-)
Držím palčeky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A zároveň ďakujem všetkým mamičkám i nemamičkám tu na MMB a na českom MMB za skvelé recepty, z kt. som ako začiatočníčka čerpala : Ďakujem a dobrú chuť!!!!!!