*****Jednoduchý (!) a osviežujúci jahodový koláčik :)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*piškóty, kyslá smotana, jahody, vanilkový cukor, pravé holandské kakao *krájač na vajíčka, špajla, sklenená misa, možno potravinárska fólia
POSTUP PŘÍPRAVY
!!lepšie fotky tortičky vložím neskôr, keď sa dostanem k normálnemu foťáku :)!! ** Je to úžasný, vynikajúci, jednoduchý, ***** koláčik. Jeho prípravu hravo zvládnu aj deti a stavím sa, že ho v nejakej obmene isto už aj poznáte. Ja ho prinášam s pár zlepšovákmi :) a bez jogurtu alebo šlahačky, pretože si myslím, že jahody sú najlepšie len s kyslou smotanou :P My ho máme najradšej takto, je hotový za 10 min. a v lete je to to najlepšie, čo môžete z jahôd urobiť!!
 |
Staaale nemám dobré fotky, sú u mamky v pc a neviem sa k nim dostať:/ Takže takto, nachystáme si piškótky, kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom (podľa chuti a podľa kyslosti jahôd, niekedy tam nemusíme dávať žiaden) a sklenenú misu (môžeme ju predtým vystlať s potravinárskou fóliou). Rozotrieme na dno trochu tej smotany s cukrom a vyskladáme to pekne celé s piškótami. Nato prídu jahody, nakrájané krájačom na vajíčka (ide to s ním krásne rýchlo). |
 |
Na jahôdky príde už poriadna vrstva smotany s cukrom. |
 |
Opäť piškótky. |
 |
Opäť jahôdky (po schladení budú krásne presvitať spopod smotany:) |
 |
toto je posledná vrstva kyslej smotany - začína výroba kakových vlniek :) |
 |
1 - 2 lyžičky kakaa a trochu kyslej smotany zmiešame a lyžičkou nalejeme na tortu pár takýchto pruhov |
 |
a pekne krásne sa začneme umelecky činiť (alebo neumelecky ako ja:D)... jednoducho robíme vlnky, osmičky, cik-cak... to je jedno, hlavne nech je to pekné :) tortičku dáme chladiť aspoň na 2 hodinky (najlepšie je nechať ju v chladničke celú noc, ale to sa nám podarilo zistiť len náhodou, keď sme nedopatrením zabudli na jeden kúsok)... takže čo viac dodať, bon appetit! :) |