Opekané prsíčka z paradajkovo-bazalkového pácu.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Prsíčka odporúčam morčacie ale môžu byť aj kuracie, na pác/marinádu/ - olivový olej aspoň 1 dcl, cesnak 3-4 strúčiky/podľa chuti/, čerstvá bazalka/teraz v zime používam mrazenú/, soľ, čierne korenie, lyžička cukru a citrónovej šťavy, mladá cibuľka/nemusí byť/, raradajky najlepšie cherry/ ale teraz som ich nemala tak som dala pasírované paradajky v konzerve/, štipka provensálskeho korenia.
POSTUP PŘÍPRAVY
Kukuč obr. postup.
 |
Najprv si prsíčka jemne naklepem a posolím, dúfam, že aj vy poznáte ten trik z mikroténovým sáčkom, potom nemáte nič zamazané. |
 |
Pripravím si pác, do oleja pridám postrúhaný alebo posekaný cesnak, troška soli, provensálske korenie, veľa bazalky , trocha citrónovej šťavy, čierne korenie a pomiešam, teraz som mala aj mladú cibulku ale tá nie je potrebná. |
 |
Pridám do toho najemno pokrájané paradajky trocha pocukrované, ja som použila pasírované. |
 |
Zalejem tým mäsko, prikryjem a nechám na chladnom mieste stáť. |
 |
Potom už len opekám na horúcej panvici, už netreba použiť olej veď je ho dosť v páci, neduste mäsko mohlo by byť gumené. |
 |
Aby to veľmi nefrkalo odporúčam použiť takéto sitko. |