Opekané prsíčka z paradajkovo-bazalkového pácu.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prsíčka odporúčam morčacie ale môžu byť aj kuracie, na pác/marinádu/ - olivový olej aspoň 1 dcl, cesnak 3-4 strúčiky/podľa chuti/, čerstvá bazalka/teraz v zime používam mrazenú/, soľ, čierne korenie, lyžička cukru a citrónovej šťavy, mladá cibuľka/nemusí byť/, raradajky najlepšie cherry/ ale teraz som ich nemala tak som dala pasírované paradajky v konzerve/, štipka provensálskeho korenia.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kukuč obr. postup.

Najprv si prsíčka jemne naklepem a posolím, dúfam, že aj vy poznáte ten trik z mikroténovým sáčkom, potom nemáte nič zamazané.
Pripravím si pác, do oleja pridám postrúhaný alebo posekaný cesnak, troška soli, provensálske korenie, veľa bazalky , trocha citrónovej šťavy, čierne korenie a pomiešam, teraz som mala aj mladú cibulku ale tá nie je potrebná.
Pridám do toho najemno pokrájané paradajky trocha pocukrované, ja som použila pasírované.
Zalejem tým mäsko, prikryjem a nechám na chladnom mieste stáť.
Potom už len opekám na horúcej panvici, už netreba použiť olej veď je ho dosť v páci, neduste mäsko mohlo by byť gumené.
Aby to veľmi nefrkalo odporúčam použiť takéto sitko.