
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na cca 8 palaciniek potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 vajce, 120 g hladkej múky, štipku soli, olej na pečenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
1. V mlieku rozmiešame vajce, múku a soľ.
2. Cesto necháme chvíľu odležať.
3. Na troške oleja (1-2 kvapky) pečieme tenké palacinky.
4. Podávame tak, ako sme zvyknutí, my máme najradšej s jahodovým džemom, šľahačkou a čerstvým ovocím.
Poznámka:
1. Do cesta môžeme pridať 1 lyžičku vanilkového extraktu. Budú voňavejšie.
2. Keďže do cesta nejde cukor, palacinky sa dajú použiť na sladko i slano (napríklad plnené kuracím mäsom a šampiňónmi).
3. Palacinky, ktoré obsahujú veľa cukru alebo sa pečú na príliš nízkej teplote sa zvyknú potrhať.
4. Ja som dlhé roky robila cesto od oka, ale nie vždy sa mi palacinky vydarili. Od kedy používam tento recept, tak sa mi ešte ani raz nestalo, že by sa palacinky trhali alebo nechutili dobre.