
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:akékoľvek Vaše obľúbene piškotové ( ja som robila zo 6 vajec a vyšlo mi to na 2 plechy)
Krém : 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie , 125 g práškového cukru , 125 g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je jednoduchý a pozná ho každá gazdinka...
Upiekla som dva pláta cesta, dala som ich na polovicu a tak mám 4 "poschodia"..
Medzi pláty išiel iba čokoládový krém ktorý som si urobila deň vopred a to nasledujúcim postupom:
Do smotany som dala na kocky polámanú čokoládu, pridala som cukor a maslo a všetko pekne spolu miešala a rozpustila a akonáhle začal mierny var ( prvé bublinky) odstavila som z ohňa.
Nechala vychladnúť a dala na noc do chladničky. Vyšlahala som ho potom do super peny na druhý deň a už len potierala korpus:-)))
Krém je v podstate univerzálny a ľahko použiteľný na akykoľvek zákusok.mňáááámmmm
![]() |
..a takto to vyzeralo ešte pre krájaním... |
![]() |
...a z boku som dala posekané orechy..... |
![]() |
...krém pod "špeci" oblátkou a na výzdobu je iba zo Zlatého klasu, mlieka, cukru a po vychladnutí vymiešaný s maslom.. |