cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík menších cestovín 400 g kuracie prsia 1 menší pór rozmarín, tymián, soľ, olej 1 bal. mrazený špenát 3 strúčiky cesnaku 1 smotana na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dávame "od oka" podľa toho ako máte papanie radi.

Nakrájame si mäso na veľmi malé kocky, chvíľu opražíme na oleji , pridáme rozmarín, tymián, následne pridáme pórik (nemusí byť) nakrájaný na malé kocky, opražíme, kým trošku nezmäkne pridáme rozmrazený špenát, pretlačený cesnak, osolíme trošku podlejeme vodou a podusíme (môžeme pridať aj muškátový orech). Nakoniec pridáme smotanu na varenie (dávam od oka 300-500 ml) podľa konzistencie chuti, či chcete omáčku viac špenátovú, alebo smotanovú, a necháme pár minút povariť.
Omáčku nalejeme na vopred uvarené cestoviny, zmiešame.
Dobrú chuť.

Doba varenia cca 30 min.