Petrofkin hemendex



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 rajčiny, 3 vajíčka, saláma alebo šunka, trojuholníkový syreček 3 kúsky (COOP je naj), slanina, 1 cibuľa, bazalka, soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Do panvice si rajčiny nakrájame na mesiačiky a uložíme po obvode panvice a nad ne poukladáme nakrájanú cibuľu (keď je nakrájaná na tenučko, lepšie potom chutí). Do stredu nalejeme olej a poukladáme salámu. Na salámu dáme vajíčka, na ne ešte pár krúžkov na kocky nakrájanej salámy, nakrájame syreček a slaninku, posolíme, dáme bazalku (ak nám zostane nedokrájaná rajčina môžeme ju na kocky nakrájať a dať navrch). Zakryjeme pokrievkou. V podstate keď sú vajcia hotové (ako volské oko), je hotový aj hemendex.syr sa krásne roztopí. Celý čas treba mať pokrievkou zakrytú panvicu. Mne sa ešte nikdy nestalo, že by prihorel :) Všetky časti sa pekne spoja dokopy, takže ho stačí len vyšuchnúť na tanier z panvice.
Na obrázku chýba slanina.
Robievam aj verziu s ananásom, vtedy tam ale nejde rajčina, cibula, slanina. Miesto rajčiny je ananás.