Bravčové maso s talianskou omáčkou a mrkvou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 700g br.maso * 1 rajč.pretlak /100g/ * 4 PL kečup * 1 PL horčica * 1 veľká cibuľa * 3 strúčiky cesnak * 3 stredné mrkvy * 1 suš.chilli paprička * vegeta * bazalka * .......... aidam /al. parmezán/ na postrašenie hotového jedla
POSTUP PŘÍPRAVY
chutné, rýchle a voňavé ....
 |
- cibuľu nakrájame a ošmahneme na troche oleja do sklovita |
 |
- do orestovanej pridáme rajčinový pretlak - ktorý premiešavame s cibuľou na miernom ohni - caa 2-3 min |
 |
až potom vložíme nakrájané maso /teplotu zvýšime/ - ktoré opekáme, nech sa uzatvoria póry |
 |
- potom pridáme horčicu, kečup a rozmrvenú chilli papričku / tu si možete pridať pikantnosť podľa seba/ |
 |
- nakrájaný cesnak a podlejeme pohárom vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme |
 |
- keď je maso na polovicu udusené, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, prípadne opať podlejeme ak sa nám voda dosť odparila, ochutíme dostatočne bazalkou a vegetou /soľ nedávam/ ..... dodusíme do makka |
 |
- na konci poprášime poloh.múkou /od tej sa nerobia "glocky"/ - necháme prevrieť - prípadne dochutíme a hotovka |
 |
- podávame so špagetami, širokými rezancami a pod ... na vrch postrúhame syr ........................... /masko sa dá pripraviť i morčacieho stehna aj kuracích stehien, kĺbov ................... kuracie a morčacie prsia moc neodporúčam, sú suché a chuťovo nevýrazné/ |