Marhuľový koláč s posýpkou.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Marhuľe mrazené/môže byť aj iné ovocie/ a nemusí byť práve mrazené, ale ja všetko mrazím, lebo to má potom najlepšiu chuť, 150g hladkej múky, 150 g hrubej múky, jeden prášok do pečenia, 4 vajcia, citrónová kôra, 2 PL mandľového likéra/alebo rumu/, 150 g Palmarinu alebo masla, 150 g práškového cukru, 1-2 dcl mliečka - vlažného. Na posýpku : 100g hrubej múky, 100 g práškového cukru, 2 sáčky vanilínového cukru, 100 g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

KUK obrázky

Dám si na sitko ovocie aby z neho stiekla prebytočná voda alebo šťava, posypem ho 1 sáčkom vanilínového cukru a ešte také 2 PL kryštálovým cukrom a trochou škorice, takto postojí na sitku aj pol dňa, kým sa neroztopí.
Palmarin si dám roztopiť v mikrovlnke aby sa mi ľahšie mixoval so surovinami.
Všetky suroviny okrem mliečka a ovocia vložím do misy a mixujem, pri konci prilievam vlažné mliečko a vznikne z toho také redšie penisté cesto, nezabudnite na strúhanú citrónovú kôru tá je dôležitá.
Asi takto vazerá keď je vymixované a dá sa rozotrieť na plech.
Odkvapkané a pocukrované ovocie ukladám a trocha pritlačím do cesta dolu šupkou.
Medzitým si pripravím posýpku z hrubej múky cukru aj vanilínového a nastrúham do toho studené maslo, potom to rukami hnietim a šúcham aby vznikla z toho taká sypká zmes.
Rovnomerne to rozsypem na koláč, kým sa otočím už mi z toho zobú straky...
Upečiem do zlatista a ešte za horúca posypem práškovám cukrom.
A tu je naša straka...