JAHODOVÁ ŽELÉ TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru,100 g hladkej múky, 20 g kakaa. ŽĹTKOVÝ KRÉM: 5 dl mlieka, 75 g zlatého klasu, 125 g kryš.cukru, 1 žĺtok, 125 g masla /môže byť aj palmarín/. ŽELATÍNA: 5 dl šťava z kompótu /keď nie je dostatok, doliať vodu/, 100 g kryš.cukru, 10 g cukrárenského želé.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky a kryš.cukor vymiešame na tuhý sneh. Pridáme žĺtky a zamiešame do hmoty zmes hladkej múky a kakaa. Takto pripravenú hmotu dáme do tortovej formy, zarovnáme a pri teplote 180 stupňov pomaly pečieme 40 min.
2/3 mlieka a kryš.cukor dáme variť. Zvyšné mlieko rozmiešame so zlatým klasom a žĺtkom. Uvaríme hustejší puding, ktorý za občasného premiešania vychladíme. Vymiešame maslo a pomaly pridávame plnku k maslu.
Z kompótovej šťavy, kryš.cukru a želatíny urobíme polevu.
Na vychladený korpus natrieme krém, na ktorý poukladáme jahody. Necháme trocha vychladnúť a potom zalejeme želatínou.