ŽELATÍNOVÝ ZÁKUSOK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 300 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva, štipka soli. PLNKA: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 van.cukor, 2 pochúťkové smotany, 2 polievkové lyžice práškového cukru, ovocie. ŽELATÍNA: 1 l ľubovoľného džúsu, 2 zlaté klasy, 1 polievková lyžica cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypr.práškom, napokon tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s van.cukrom, pridáme pochúťkové smotany s práš.cukrom. Zmes vylejeme na vychladnutý plát a dáme na 2 hodiny do chladničky. Ľubovoľné ovocie rozložíme podľa fantázie na stuhnutú šľahačkovú zmes. Džús zmiešame so zlatými klasmi, s cukrom a uvaríme. Takmer vychladnutú želatínu vylejeme na rozložené ovocie a dáme opäť do chladničky. Koláč krájame mokrým nožom.