tvarohový závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kysnuté cesto (hladká múka, olej, mlieko, droždie, cukor, štipka soli). Plnka: 250 g nesírených (alebo umytých) hrozienok pokvapkaných rumom, hrudkovitý tvaroh + kyslá smotana (1:1) 3x vanilkový cukor, komu bude málo sladké, tak sa môže pridať kryštálový cukor, 2 žĺtka. Ak to bude riedke, môže sa použiť lyžička hladkej múky na zahustenie. Prípadne pridať oriešky/mak.. podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Kysnuté cesto som použila na slaný závin, ale nechcela som všetky rovnaké, tak časť som spravila aj na sladko.
Cesto si necháme dobre vykysnúť, na tenko rozvaľkáme a naplníme sladkým tvarohom. Necháme 20 min. na plechu, potrieme a šup do vyhriatej trúby

upečené
pred pečením slané aj sladké