Kokosovo-karamelová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 160 g polohr. múky, 120 g práškového cukru, 40 g kokosu, 6 vajec, 2 polievkové lyžice vody a oleja, 2 čajové lyžičky pdp, 1 van cukor plnka: 2 karamelové pudingy, 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, zkaramelizované salko, 250-300 g hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, olej a sypké prísady (múka, kokos a pdp). Postupne vmiešame bielka vyšľahané na tuhý sneh. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme 40 min pri 180°C.

Po miernom vychladnutí prekrojíme korpus, mne sa podaril na tri diely.

Krém pripravíme zmiešaním hustého vychladnutého pudingu s tukom a postupne zašľaháme salko. Suroviny musia mať rovnakú teplotu. Medzi plnku a korpus som dala ešte džem podľa chuti, skôr pikantnejší.
Manželovi veľmi chutila tak som sa o recept podelila lebo vlastne on si navrhol tento variant...
foto postup nemám, aj tak som mala čo robiť, torty nie sú moja sylná stránka.

ešte jeden pohľad