Rybacia polievka (z PANGASA-bez kostí!)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 filety z pangasa, korenie na "bravčové pečené", červená mletá paprika, soľ, maslo (asi 50g) zemiaky, (môže byť aj 1paprika, 1rajčina a 1cibuľa - dodá to super chuť), mäsox, múka, 1 kyslá smotana.

POSTUP PŘÍPRAVY

Polievka vznikla, keď už som nevedela "kam z konopí" a moje deti jedli stále to isté. A klasickú rybaciu polievku mi nezjedli, tak som si povedala, že im uvarím niečo, čo im chutiť bude. A verte, že chutí:)
Nuž hor sa na obrázkový postup.

Filety necháme rozmraziť, posypeme korením a paprikou a opečieme na masle z oboch strán. Potom nakrájame na kúsky.
Keď je ryba osmažená, zlejeme maslo aj s korením, podlejeme vodou, pridáme mäsox, zemiaky, cibuľu, papriku a paradajku a uvaríme do mäkka.
Toto sú koreniny, ktoré som použila ja. Na rybu si dáte korenie podľa vlastnej chuti, nám na nej chutí toto.
Keď sú zemiaky mäkké, zmiešame múku so smotanou, prípadne rozriedime vodou.
Prilejeme do polievky a prihodíme kúsky ryby. Povaríme, kým ryba nie je úplne uvarená ( 2minúty isto postačia).
Dochutíme a podávame. Dobrú chuť!