Vynikajúca nátierka z údeného tofu alias treščia pečeň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stredne veľkú cibuľa-kocka droždia-maslo /alebo lyžica oleja/-údené tofu-mletá sladká paprika-soľčanka/alebo obyčajná soľ/-sójová omáčka /ja som dala shoyu/-strúčik cesnaku /nemusí byť, no ja som dala dva:)/-majoránka-citrón /taktiež nie je nutný/

POSTUP PŘÍPRAVY

....tak táto nátierka ma úplne očarila, a keď som si ju na chlebíku pokvapkala citrónom chutila naozaj ako treščia pečeň..takže, kto ju má rád, hor sa do jej prípravy:)
Na masielku opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmrvenú kocku čerstvého droždia a pár minút /kým nezačne pekne voňať -ako komu:)/pražíme. Droždie sa nám krásne rozpustí.Doteraz to vypadá ako klasická drožďová nátierka, no len doteraz :)...pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané údené tofu, premiešame na sporáku pár minút ... To je , čo sa týka tepelnej úpravy, všetko. Potom už len pridáme pretlačený strúčik cesnaku, najlepšie, keď si ho pekne najemnučko pretriete so soľou, podľa chuti sójovú omáčku /asi polievkovú lyžicu/, červenú papriku a trošku majoránky. Natrieme na chlebík a môžeme pokvapkať citrónom.
Vynikajúca, zdravá, sýta a určite lacnejšia ako pravá treščia pečeň.