Nátierky z červenej fazule



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1. nátierka - 1 konzerva červenej fazule, soľ, mleté korenie, olivový olej - cca 5-6 PL, 2 PL horčice, 1 PL kečupu, 1 KL pasty tahini - nemusí byť, 1 mladá cibuľka, 1 rajčina, 1 zelená paprika****** 2. nátierka - 1 konzerva červenej fazule, 4-5 stúčikov cesnaku, 2 PL horčice, 1 PL kečupu, 5-6 PL olivového oleja, soľ, 1 KL lahôdkového droždia - nemusí byť

POSTUP PŘÍPRAVY

Už dávno som nerobila fazuľovú nátierku a keďže tuniaková bola fuč, spomenula som si na túto. Všetky suroviny sa nachádzali v mojej blízkosti, nebolo nič jednoduchšie ako nahádzať všetko do mixéra a ochutiť, stačili k tomu hrianky aj čerstvý domáci chlebík spolu so zeleninou a večera bola na stole. Tú prvú nátierku som našla v časopise, druhá je môj výmysel, keď som nemala po ruke cícer, vyskúšala som fazuľu a odvtedy je medzi mojimi obľúbenými.

Na zmixovanie používam tohto pomocníka.
1. nátierka - Všetky suroviny okrem zeleniny zmixujeme, olej dávam od oka, podľa chuti a konzistencie. Zeleninku nakrájame na drobno a vmiešame do fazule, podľa chuti pridáme soľ a korenie.
2. nátierka - všetky suroviny zmixujeme, dochutíme a po vrchu môžme ešte poliať troškou oleja a posypať paprikou, je výborná nielen s hriankami ale aj s arabským chlebíkom, ktorý si trháme na kúsky a namáčame v nátierke. Dobrú chuť!