Acidková panna cotta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 450g acidko dľa chuti /vanilkové, jahodové .. / * 250ml šľahačková smotana - 33% * 250ml mlieko * 2 vanilkové cukry * 1 PL pr.cukor * 1 potravinárska želatína *
POSTUP PŘÍPRAVY
- mlsnotka s kapičkou zdravých baktérií :)
|
tak toto budeme potrebovať ... acidko aké máte radi - u nás vedie vanilkové ................./ja kupujem 1% - je trošku kyslejšie ako to myslím 3,5% - tak cukor pri použití toho silnejšieho sa dá samozrejme upraviť ochutnávaním/ |
|
- do mlieka nasypeme potravinársku želatínu a necháme ju asi 7- 10 min postáť |
|
- potom mlieko so želatínou trošku ohrejeme, stačí do vlažna, želatína sa nám začne rozpúšťať ... v žiadnom prípade mlieko nesmie byť horúce, lebo želatína nenapučí |
|
- šľahačku vyšľaháme |
|
- a všetko vlejeme do vyšľahanej smotany, - vlažné mlieko so želatínou, acidko a primiešame aj vanilkové cukry a pr.cukor - prešľaháme/premiešame |
|
- hotovka - možeme nalievať do misiek |
|
- a dáme zachladiť aspoň na 2-3 hodky .. ale už po hodinke chladenia je to super jedlé :) ... a myslím, že je toho aj celkom fain množstvo ... |
|
- a možeme mlsať :) .... vykašleme sa na vyklápanie .. tak či tak to nik neocení a ak náhodou i áno - z tých sklenných/keramických misiek to je dostať von je hotový des ............. prelejeme nejakou ovocnou omáčkou, alebo čerstvými jahodami s cukrom a pod ... |
|
... dobrú chuť ... v podstate je to desaťminútová záležitosť |