Šampiňóny v syrovom cestíčku so syrovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr.

V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom.

Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.


Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D