Nedeľná štóla

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200ml vlaž.mlieka,2 vajcia,6Og roztopeného masla(hera),60g kr.cukru,1 van.cukor,500g polohrubej múky,1 vanilkový puding,pol KLsoli,50g hrozienok namočených v 3PL rumu(nemusia byť,a ak áno,tak dať aj s rumom),1KL sušeného droždia(droždie na 1kg muky-s modrým vtákom-jednota aj carrefour).
Program základný1.,kôrka svetlá,váha 750g.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr všetko tekuté,potom suché.Droždie vždy nakoniec,aby neprišlo do styku s tekutinou.Tento recept môžete dať aj s časovým oneskorením.Je nadýchaný a vysoký.
Hneď po upečení vybrať nádobu na dosku a po 10 min.vyklopiť.Ešte horúce potrite maslom a nahrubo posypte práškovým cukrom.Nám chutí s džemom,nutelou a kakaom.