...kuracie zavitky s delikatnou omackou zo susenych sliviek :) ...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie maso * slaninka na platky * susene slivky * MCK * stipka soli * slepaci bujon (polka kocky) * olivovy olej * na omacku: smotana na varenie * susene slivky * vypek z kuracieho maska * tymian (cerstvy ak mate, inak suseny) * MCK

POSTUP PŘÍPRAVY

...dnes som mala velku chut na divinu, ale kedze ziadne "divie" maso sme nemali k dispozicii, snazila som sa kuracie maso oklamat divymi chutami...omacka mala byt povodne brusnicova, ale v zapale varenia a improvizacie vznikla omacka zo susenych sliviek...a musim povedat, ze bola neskutocne lahodna, nechajte sa inspirovat:


1. kuracie masko naklepeme, jemnucko osolime a okorenime..na jednotlive kusky masa poukladame platky slaninky a susene slivky. zavinieme a upevnime sparatkami. ak zvysila slaninka, poukladame ju na vrch zavitkov.

2. zavitky vlozime do hlbsej zapekacej misy, pokvapkame olivovym olejom, podlejeme vodou a do vody rozdrobime polovicku slepacieho bujonu..zakryte dusime v rure do makka. poslednych 10 minut pecieme odokryte, masko popolievame vypekom.

3. vypek zlejeme do kastrolika, pridame smotanu na varenie, tymian a susene slivky. zaroven ako omacku zohrievame, mixujeme ponornym mixerom dohladka. ochutime MCK, za staleho miesania privedieme do varu a omacka je hotova.

*dobru chut*