Rebarborovy kompot s pudingovou ryzou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kompot: cca 1 kg rebarbory, 250 g kryst. cukru, 1 vanilkovy cukor, *********** Ryza: 250 g ryze, 500 ml mlieka, 500 ml vody, stipka soli, citronova kora, ******* Puding: 1 jahodovy puding, 500 ml mlieka, cukor podla chuti ( ja som dala 4 PL )

POSTUP PŘÍPRAVY

Babulky toto je taky mnamozny dezertik, ze este aj teraz sa oblizujem, ked si nan spomeniem:). Nic extra, uplne jednoduchy rebarborovy kompotik a uvarena ryza v mlieku zjemnena uvarenym pudingom. Ja som pouzila jahodovy, ale kludne mozete pouzit aj vanilkovy. Pre sezonu rebarbory ako stvoreny. Tak sa hadam niekto inspiruje

rebarboru umyjeme, narezeme na vacsie cca 2 cm kusky, zasypeme kryst. cukrom a chvilu nechame postat. ked rebarbora postoji a pusti trochu stavu, zacneme ju pomaly zohrievat , pridame vailkovy cukor a citronovu stavu, kratko povarime, davame pozor, aby sa nam rebarbora nerozvarila. Stratila sa mi fotecka hotoveho kompotu. Asi zauradovali nejaky skriatkovia. Alebo zeby som uz mala hosipo? ( sklerozu- po nasom:) alebo ja som zabudla odfotit? No neviem, neviem, ale uz asi starnem. To je hrozneeeeeeee
umytu ryzu so stipkou dame varit do 500 ml vody ( to je moj zlepsovak, vzdy ked som dala varit ryzu rovnodo mlieka, tak mi to prichytilo. Darmo som vyplachla hrniec so studenou vodou, darmo som cely cas miesala, vzdy mi to trochu tu ryzu prichytilo, takze teraz to uz robim takto a je to OK:) ) Varime za staleho miesania , kym nie je polommakka a ak sa uz odpari voda
uz prilievam mlieko a ryzu dovarim do makka. Mliecko som napisala cca 500 ml, ale mozno bude stacit aj 400 ml. Zalezi to od ryze, treba ochutnavat, ci je dostatocne makka. Stale miesat!!!!
varenie pudingu som si tiez zjednodusila ( teda podla mna). V 500 ml mlieku rozslaham metlickou pudingovy prasok a za staleho miesania uvarim puding. Ked uz zacina hustnut, pridam cukor a chvilu povarim za staleho miesania do uplneho zhustnutia. Mam istotu, ze mi nikdy neprihori:)
uvareny ,mierne ochladeny puding zmiesame s ryzou v mlieku
no a uz len naservirujeme s rebarborovym kompotikom , prip. aj cerstvymi jahodkami. Nechajte si chutnat!