Zapekaný karfiol s cestovinami a syrovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 1 malý karfiol * 1/2 balíka cestovín /penne a pod/ * 100g tavený syr / trojuholníkový, bambino ../ * 100g orav.slanina * 250-300ml mlieko * 150g aidam * 250ml šľahačková smotana *3 strúčiky cesnak * 1 cibuľa * vegeta * bazalka * ml. biele korenie * ml.mušk.oriešok * strúhanka *
POSTUP PŘÍPRAVY
- neviem či je tu už takýto receptík a ak nie je - možno sa necháte inšpirovať ....
 |
- cibuľa a slaninku nakrájame a opražíme na troške oleja do sklovita |
 |
- kým sa cibuľka smaží - uvaríme si cestoviny a karfiol rozdelíme na malinké ružičky /netreba predvárať/ ........... /ja som robila asi z 2/3 dávky - takže nech Vás vyfotené množstvá nemýlia/ |
 |
- do ošmahutej cibuľky pridáme nakrájaný cesnak - na chvíľu opečieme - len kým sa nám uvoľní voňa |
 |
- vložíme syr, nech sa nám / za premiešavania rozpustí/ .... /syr kupujem obyčajný smotanový v 100g baleniach Vian myslím - v Kauflande/ |
 |
- zalejeme smotanou a mliekom |
 |
- ochutíme vegetou, ml.mušk.orieškom, bielym ml.korením a nešetríme bazalkou |
 |
- necháme zovrieť a omáčka je hotová |
 |
- vložíme do nej karfiol a cestoviny, premiešame |
 |
- vylejeme do zapekacej misky vymazanej maslom a vysypanej strúhankou |
 |
- posypeme trochou strúhanky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - teplota 175 stupňov, na caa 35 min |
 |
- potom posypeme nastrúhaným aidamom a vrátime naspať do rúry zapiecť do ružova už bez alobalu .. asi 15 -20 min, sledujte si |
 |
hotovo |
 |
a prajem dobrú chuť .... k tomu už iba zeleninkový šalát - u nás bol hlávkový |