Zapekaný karfiol s cestovinami a syrovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 malý karfiol * 1/2 balíka cestovín /penne a pod/ * 100g tavený syr / trojuholníkový, bambino ../ * 100g orav.slanina * 250-300ml mlieko * 150g aidam * 250ml šľahačková smotana *3 strúčiky cesnak * 1 cibuľa * vegeta * bazalka * ml. biele korenie * ml.mušk.oriešok * strúhanka *

POSTUP PŘÍPRAVY

- neviem či je tu už takýto receptík a ak nie je - možno sa necháte inšpirovať ....

- cibuľa a slaninku nakrájame a opražíme na troške oleja do sklovita
- kým sa cibuľka smaží - uvaríme si cestoviny a karfiol rozdelíme na malinké ružičky /netreba predvárať/ ........... /ja som robila asi z 2/3 dávky - takže nech Vás vyfotené množstvá nemýlia/
- do ošmahutej cibuľky pridáme nakrájaný cesnak - na chvíľu opečieme - len kým sa nám uvoľní voňa
- vložíme syr, nech sa nám / za premiešavania rozpustí/ .... /syr kupujem obyčajný smotanový v 100g baleniach Vian myslím - v Kauflande/
- zalejeme smotanou a mliekom
- ochutíme vegetou, ml.mušk.orieškom, bielym ml.korením a nešetríme bazalkou
- necháme zovrieť a omáčka je hotová
- vložíme do nej karfiol a cestoviny, premiešame
- vylejeme do zapekacej misky vymazanej maslom a vysypanej strúhankou
- posypeme trochou strúhanky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - teplota 175 stupňov, na caa 35 min
- potom posypeme nastrúhaným aidamom a vrátime naspať do rúry zapiecť do ružova už bez alobalu .. asi 15 -20 min, sledujte si
hotovo
a prajem dobrú chuť .... k tomu už iba zeleninkový šalát - u nás bol hlávkový