Syrové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hl. múky, 300 g srúhaného eidamu, 200 g palmarínu, 1 vajce, 6 lyžíc kyslej smotany, 1/2 pdp, 1 nie kopcom lyžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny zmiešame a cesto necháme chvíľku odležať v chladničke. Na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska (cesto rozdeliť na 1/2 až potom vaľkať). Na suchý plech ukladáme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. V orig. recepte sa má dať na povrch 1/2 mandle ale sa som tento krát nemala pomocníkov a tak bolo najrýchlejšie posypať sezamom. Recept je overený pagáčiky su výborné, mám ho od veľmi dobrej priateľky ...

rozváľané cesto
šup do vyhriatej rúry na 175 °C asi 20 min treba odsledovať aby boli do ružova upečené...