Falošný medovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 až 150 g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, trochu mletej škorice a klinčekov, slivkový lekvár, čokoládová poleva. Na karamel: skaramelizujeme 300 g gramov kryštálového cukru, zalejeme 3 dl vody a prevaríme.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vychladnutý karamel, múku, sódu bikarbónu, hrozienka, orechy, jablko, škoricu, klinčeky a sneh. Všetko zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňoch, v polovici pečenia znížime na 150 stupňov. Ešte teplý medovník potrieme slivkovým lekvárom a oblejeme čokoládovou polevou.