Kapustovo-kukuricová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Čínska kapusta, pór, sterilizovaná kukurica, vegeta, rasca, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Kapustu očistíme, odoberieme podľa potreby pár listov a zvyšok použijeme do polievky. |
 |
Kapustu rozkrojíme pozdĺžne a nakrájame na pásiky, aj hlúbikovú časť, |
 |
nakrájame aj druhú polku kapusty, |
 |
preložíme do misky, |
 |
pór (ja som použila asi tak polovicu väčšieho póru) rozrežeme pozdĺžne, aby sa nečistoty ľahšie vymyli, pokrájame, |
 |
opražíme na troche olivového oleja, |
 |
pridáme nakrájanú kapustu, ktorú predtým ešte opláchneme v sitku, alebo si jednotlivé listy môžete opláchnuť ešte pred krájaním, ochutíme vegetou, mletou rascou, |
 |
premiešame, |
 |
pridáme kukuricu bez nálevu – ja som dávala veľkú konzervu, |
 |
zalejeme vodou podľa potreby , |
 |
pridáme rozkrojený cesnak, privedieme do varu, zjemníme ešte troškou cukru a povaríme už len asi 3 min., ak je treba, dochutíme vegetou, alebo soľou, podľa chuti. |
 |
Polievka je veľmi ľahká, lahodná, a vynikajúco osvieži, keď si ju necháte vychladnúť na izbovú teplotu. Ak sa nebránite tejto kombinácii, vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako vám chutila.
*Dobrú chuť* |