JABLKOVÝ NÁKYP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vajce, 15Oml mlieka, 18 plátkov sendvičového chleba, maslo a strúhanku na formu, 6Og masla, 2Og mandľových lupienkov. Na náplň: 500g mäkkého tvarohu, 2PL práškového cukru, 2 vanilkový cukor, 3 vajcia. Jablková náplň: 500g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 50g mandľových lupienkov, citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh premiešame s vajíčkami, pr.cukrom a vanilkovým cukrom.
Jablká ošúpeme vyberieme stred, a nakrájame na kolieska. V miske premiešame jablká s citrónom, vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
Mlieko s vajíčkom rozšľaháme.
Z chleba odstránime kôrku a zvlhčíme ho mliečnou zmesou.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Navlhčený chlieb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovú zmes, rozložíme jablká.
Zase navrstvíme plátky chleba, zmes a jablká.
Navrch rozložíme plátky a pokvapkáme roztopeným maslom.
Formu vložíme do rozohriatej rúry na 180 stupňov pečieme cca 10 minút, posypeme mandľami a pečieme ďalších cca 30 minút.

Dobrú chuť :-)))))

Hotový nákyp
Môžete urobiť tvarohovej zmesi viac, a vrch zaliať úplne dorovna zmesou :-)))) Nesmiete z nej ale ujedať, lebo potom jej je málo do nákypu :-))) Dobrú chuť :-))))