Linecký koláč s jablkami a pudingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: * 300g hl.múka * 100g pr.cukor * 1 bal.vanilk.cukor * 2 PL mlieko * 2 ML PDP * 1 vajíčko * štipka soli * 125g maslo /hera, palmarín/ * kora z malého citróna * ............. NÁPLŇ: * 250ml šľahačková smotana /33%/ * 1 1/2 bal. vanilk.puding * 375ml mlieko * 5 PL kr.cukor * 2 vajíčka * ............... caa 6 jabĺk + posýpka / * 40g maslo * 3 PL pol.múka * 2 PL pr.cukor * 1/2 ML škorica * /

POSTUP PŘÍPRAVY

jemnučký, voňavý ... proste mňam :)

- najskor si uvaríme hustý puding z pudingových práškov, kr.cukru a mlieka ... necháme vychladnúť za občasného premiešavania
- kým sa puding chladí - pripravíme si cesto: - všetky suroviny pacneme do misky a ručne vypracujeme tuhé cestíčko
- takéto..... vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie /ak je veľmi makké, možete dať na 30 min do chladničky, aby sa netrhalo pri vaľkaní
- a už prstami upravíme nerovnosti
- do vlažného pudingu vlejeme smotanu a žĺtka /blielka zatiaľ odložíme/ - a poriadne premixujeme do hladka
- do vyšľahaného pudingu so smotanou a žĺtkami pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a už iba vareškou premiešame
- plnku rozotrieme po ceste
- poukladáme na plátky nakrájané jabĺčka .... ja nešúpem, zdá sa mi to zbytočné dávať preč vitamíny :) - ale ak máte radšej bez - kľudne si ošúpte
- jablká posypeme kr.cukrom /podľa seba/ a škoricou
- suroviny na posýpku ručne vypracujeme do posýpkovej podoby :)
a posypeme jablká ... dáme piecť, teplota 175 stupňov, na caa 30-35 min
upečený necháme vychladnúť ... aby sa dal pekne nakrájať
- no ......... a je proste úžasný