Linecký koláč s jablkami a pudingom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: * 300g hl.múka * 100g pr.cukor * 1 bal.vanilk.cukor * 2 PL mlieko * 2 ML PDP * 1 vajíčko * štipka soli * 125g maslo /hera, palmarín/ * kora z malého citróna * ............. NÁPLŇ: * 250ml šľahačková smotana /33%/ * 1 1/2 bal. vanilk.puding * 375ml mlieko * 5 PL kr.cukor * 2 vajíčka * ............... caa 6 jabĺk + posýpka / * 40g maslo * 3 PL pol.múka * 2 PL pr.cukor * 1/2 ML škorica * /
POSTUP PŘÍPRAVY
jemnučký, voňavý ... proste mňam :)
 |
- najskor si uvaríme hustý puding z pudingových práškov, kr.cukru a mlieka ... necháme vychladnúť za občasného premiešavania |
 |
- kým sa puding chladí - pripravíme si cesto: - všetky suroviny pacneme do misky a ručne vypracujeme tuhé cestíčko |
 |
- takéto..... vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie /ak je veľmi makké, možete dať na 30 min do chladničky, aby sa netrhalo pri vaľkaní |
 |
- a už prstami upravíme nerovnosti |
 |
- do vlažného pudingu vlejeme smotanu a žĺtka /blielka zatiaľ odložíme/ - a poriadne premixujeme do hladka |
 |
- do vyšľahaného pudingu so smotanou a žĺtkami pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a už iba vareškou premiešame |
 |
- plnku rozotrieme po ceste |
 |
- poukladáme na plátky nakrájané jabĺčka .... ja nešúpem, zdá sa mi to zbytočné dávať preč vitamíny :) - ale ak máte radšej bez - kľudne si ošúpte |
 |
- jablká posypeme kr.cukrom /podľa seba/ a škoricou |
 |
- suroviny na posýpku ručne vypracujeme do posýpkovej podoby :) |
 |
a posypeme jablká ... dáme piecť, teplota 175 stupňov, na caa 30-35 min |
 |
upečený necháme vychladnúť ... aby sa dal pekne nakrájať |
 |
- no ......... a je proste úžasný |