Kokosovy sorbet v cokoladovej misticke s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokosovy sorbet: 2x 120 g kokosoveho mlieka v prasku ( ja som nedostala kupit, tak som pouzila kokosovy krem 200 g-vid v obr. postupe), 100 g praskoveho cukru, 50 - 100 ml kokosoveho likeru ( v mojom pripade biely kokosovy rum:) ), 400 ml vody******** Cokoladove misticky: 100 g horkej cokolady, trochu kokosovej mucky na ozdobu********* Jahodove ragu: 500 g cerstvych jahod , stava z 1/2 limetky, 50 g praskoveho cukru, 5-6 mensich balonov

POSTUP PŘÍPRAVY

Robila som aj taketo cokoladove misticky. Opat som pouzila nafuknute balony . Kokosovy sorbet bol eno-nuno. Samozrejme, ze nie je to zmrzlina, ale bolo to fajn, taky osviezujuci dezertik. Kokosove mlieko v prasku by malo byt dostat v hypermarkete na oddeleni s azijskymi potravinami . Ja som nezohnala v prasku a tak som pouzila kokosovy krem (vid obrazok v obrazkovom postupe). Nemozno zamenit so struhanym kokosom.

najprv si pripravime cokoladove misticky. Postup rovnaky ako v predoslom recepte. Balony nafukneme vo velkosti mensieho pomaranca (tak akurat do dlane:) ), oplachneme, osusime a polozime bokom. Nad parou rozpustime (prip. v mikrovlnke) cokoladu a namacame v nej balony
v cokolade namoceny balon polozime do pohara "hore nohami" anechame stuhnut. Ak by sa vam zdala cokoladova vrstva velmi tenka, tak mozeme opakovat namocenie balona do cokolady, aleprva vrstv musi byt upne zatuhnuta. Posypeme struhanym kokosom a odlozime do chladnicky k uplnemu stuhnutiu. Balony som si pripravila den vopred
takto vyzeral po vybrati z chladnicky
kokosovy krem, ktory som pouzila
kokosovy krem a biely kokosovy rum, ktory som pouzila miesto kokosoveho likeru:)
priprava sorbetu: vodu som prevarila s praskovym cukrom, do tepleho som zamiesala kokosovy krem, obcas premiesala, kym sa krem dobre nerozpustil
vychladnutu kokosovu zmes som vyslahala mixerom, pridala rum
kedze nemam zmrzlinovac, tak som kokosovu zmes vyliala do plastovej nadoby od zmrzky, prikryla a odlozila do mraznicky . Priblizne kazdu hodinku som premiesala, aby sa sorbet rovnomerne "zmrazoval" Mal by tuhnut 6-8 hod. U mna celu noc
pred servirovanim som vybrala cokoladovy balon z chladnicky, prepichla opatrne balon pri uzliku, kde bol zviazany a pomaly vypustala z balona vzduch. Nakoniec som ho pekne vylupla von
Jahodove ragu: asi tretinu jahod rozmixovat s praskovym cukrom a stavou z limetky. Zbytok jahod pokrajat na drobne kocky a pridat k rozmixovanym jahodam. Ja som nemixovala, len som popucila s vidlickou. Nerobila som cele mnozstvonaraz, ale postupne:)
do hlbsieho taniera alebo inej vhodnej misky dame jahodove ragu, postavime cokoladovu misticku, ktoru naplnime kokosovym sorbetom, dozdobime cestvou jahodou a podavame