FITNESS KURACIA ROLKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sójová omáčka, med, kuracie prsia - filety, cesnak, pór, olivový olej, neslané lúpané arašidy, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto sú kuracie rolky, ktoré stoja za vyskúšanie :-). Arašidy krásne zmäknú a dodávajú skvelú chuť, ale pri príprave tohto jedla ma napadlo, že to musí byť vynikajúce aj so slnečnicovými semiačkami, a mohli by to papkať aj detičky.

Pripravíme si marinádu z medu a sójovej omáčky, ja som dávala na štyri veľké filety asi štyri lyžice medu a minimálne toľko /alebo trochu viac/ sójovej omáčky.
Pripravené kuracie filety /posolené a jemne okorenené čiernym korením/ takto z oboch strán potrieme marinádou.
Na troške olivového oleja si opražíme nasekané dva strúčiky cesnaku.
Keď cesnak chytí zlatavú farbu, pridáme nakrájaný pór. Dusíme a občas premiešame.
Keď je pórik udusený a radikálne zmenšil objem, pridáme balíček arašidov a celú zmes dochutíme ešte sójovou omáčkou, soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti. Znova spolu pekne podusíme, aby sa spojili všetky chute.
Mierne vychladnutú zmes natrieme na pripravené kuracie filety.
Pekne si mäsko stočíme do rolády a poukladáme do misy na pečenie. Ak nám zostalo ešte niečo z plnky, posypeme pekne povrch roliek.
A úplne nakoniec možeme položiť na rolky plátky syra, ale nutne to nemusí byť :-)
A takto krásne to vyzeralo po zapečení, pod syrovou perinkou sa skrývali skvelé rolky :-)
A tu máme rolky pekne z profilu...odporúčam podávať s maslovou anglickou zeleninou a/alebo s pažítkovými zemiačikmi.