FITNESS KURACIA ROLKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
sójová omáčka, med, kuracie prsia - filety, cesnak, pór, olivový olej, neslané lúpané arašidy, mleté čierne korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak toto sú kuracie rolky, ktoré stoja za vyskúšanie :-). Arašidy krásne zmäknú a dodávajú skvelú chuť, ale pri príprave tohto jedla ma napadlo, že to musí byť vynikajúce aj so slnečnicovými semiačkami, a mohli by to papkať aj detičky.
 |
Pripravíme si marinádu z medu a sójovej omáčky, ja som dávala na štyri veľké filety asi štyri lyžice medu a minimálne toľko /alebo trochu viac/ sójovej omáčky. |
 |
Pripravené kuracie filety /posolené a jemne okorenené čiernym korením/ takto z oboch strán potrieme marinádou. |
 |
Na troške olivového oleja si opražíme nasekané dva strúčiky cesnaku. |
 |
Keď cesnak chytí zlatavú farbu, pridáme nakrájaný pór. Dusíme a občas premiešame. |
 |
Keď je pórik udusený a radikálne zmenšil objem, pridáme balíček arašidov a celú zmes dochutíme ešte sójovou omáčkou, soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti. Znova spolu pekne podusíme, aby sa spojili všetky chute. |
 |
Mierne vychladnutú zmes natrieme na pripravené kuracie filety. |
 |
Pekne si mäsko stočíme do rolády a poukladáme do misy na pečenie. Ak nám zostalo ešte niečo z plnky, posypeme pekne povrch roliek. |
 |
A úplne nakoniec možeme položiť na rolky plátky syra, ale nutne to nemusí byť :-) |
 |
A takto krásne to vyzeralo po zapečení, pod syrovou perinkou sa skrývali skvelé rolky :-) |
 |
A tu máme rolky pekne z profilu...odporúčam podávať s maslovou anglickou zeleninou a/alebo s pažítkovými zemiačikmi. |