Špíz v zemiakovom cestíčku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesnačka alebo dietne párky, eidam, zemiaky, múka podľa potreby a takisto mlieko,vajíčko, vegeta, korenie, špajle

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesnačku nakrájame na kolieska, ktore ale ešte prerežeme na polovicu aby sa nam lepšie obalovali, syr nakrajame na kocky a striedavo napichujeme na špajlu.
Nerobte ich veľké lepšie sa pracuje s menšími. Takto urobíme špízy, ktoré obalíme v hladkej múke. Pripravíme si zemiakové cestíčko : nastrúhame zemiaky ako na placky, pridáme vajíčko, vegetu a korenie. Môžete pridať aj múku ak by bolo husté rozmiešať s mliekom.
Cestíčko sa zle prichytáva na špízy, preto je lepšie ak si ho pomocou vidličky najprv ucapkáme na špíz zo zrezanej strany (preto som uviedla že je dobre si cesnačku prekrojiť) a vložíme do rozpáleného oleja a potom pokryjeme ostatok špízu cestíčkom. A pomaly vysmážame.
Výborne chutí aj s tatarskou.
Dobrú chuť.