Oškvarkové chuťovky /bez prekladania cesta/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg polohrubej múky, 1/2 kg mletých oškvarkov, 3 dcl mlieka, 2 PL oleja, 1 PL soli, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, 1 ML cukru..... 1 vajíčko na potretie, rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Robievame doma i klasické prekladané cesto s oškvarkami, kde sa krásne upečené pagáčiky lístkujú.
No upečiem i takúto zjednodušenú verziu a nezaostáva, si myslím, ani v chuti a ani v kvalite za tou prvou :-)
Z uvedených surovín poriadne vymiesime cesto a necháme vykysnúť - 1hodinu alebo podľa potreby i dlhšie. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,8 - 1 cm a buď vykrajujeme pagáčiky alebo len pokrájame na štvorce, obdĺžniky alebo vytvoríme rožky-tie potom vyvaľkám o trošku tenšie.
Pokladieme na plech, natrieme vajíčkom, posolíme, posypeme rascou a dáme piecť na 200 stupňov asi 15 minút, treba pozerať.
Necháme vychladnúť a chuťovka, i keď trošku tukovejšia, je na svete :-) Ale raz za čas nevadí :-))