Škoricový-čerešňový :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 100g zmäknutého masla, 200g tvarohu, 1/8 oleja, 4PL mlieka, 100g kryšt.cukru, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 400g hladkej múky, 1 bal.PDP, tuk na vymastenie plechu. PLNKA: 2 bal. pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 750ml mlieka, 60g kryštálového cukru, zavárané alebo čerstvé čerešne, 2PL prášk.cukru na posypanie. POSÝPKA: 250g hladkej múky, 1ČL škorice, 100g kryštálového cukru, 150g rozpusteného masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Najprv si pripravíme posýpku - zmiešame múku, škoricu a cukor, pridáme roztopené maslo a vidličkou zapracujeme do sypkej zmesi.
Posýpku so škoricou som robila prvý krát a je to suprové. Škoricu milujem :-)
Zmiešame maslo, tvaroh, olej...
ostrúhanú citronovú kôru, ja som nasypala kúpenú
... mlieko, olej...
prisypeme múku, PDP a vymiesime hladké cesto.
Cesto na pomúčenej doske alebo rovno na papieri na pečenie vyvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Ja som si aj papier na pečenie dala a aj tak som to takto vyvaľkala :-) Ale ono sa to na plechu upravííí
Na cesto nahádžeme odkôstkované odkvapkané čerešňe a už len zaliať pudingom
... puding si podľa hore napísaných ingrediencií pripravíme štandartným postupom - pudingy si vymiešame v troške mlieka, zvyšné mlieko zohrejeme, odstavíme z ohňa, primiešame pudingovú zmes a cukor. Opäť postavíme na oheň a za stáleho miešania uvaríme puding. Zalejeme ním čerešňe...
posypeme posýpkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 50 minút.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom, alebo ozdobíme šľahačkou...