Odpaľovaný rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 350 ml vody, 150 g masla, 1/2 ČL soli, 220g polohr. múky, 6 vajec Náplň : 4 plátky želatíny, 2 konzervy mandarínok (po 320g), 100g krupicového cukru,1 vanilkový puding, 500 ml smotany na šlahanie, 1 vanilkový cukor, 50 g mandlových lupienkov, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vodu s maslom a solou privedieme do varu. Potom naraz vsypeme polohrubu múku a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania necháme múku spariť asi 2 min.Odstavíme a necháme vychladnuť. Do vychladnutého cesta postupne vmiešavame vajcia.
Plech vyložíme papierom a rozotrieme naň 2 obdlžniky to opakujeme ešte raz lebo potrebujeme 4 pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 C asi 30 min.
Želatínu najskôr namočíme do studenej vody a necháme napučať. Z nálevu odoberieme 300 ml a zmiešame ho s cukrom a pudingovým práškom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme 2 min. Odstavíme z ohňa a pridáme vytlačenu želatínu. Miešame, kým sa želatína v pudingu nerozpustí. Potom puding miešame kým vychladne.
Smotanu (400 ml.) vyšlaháme s vanilkovým cukrom a vmiešame do vychladnutého pudingu s mandarinkami (12 ks si dáme bokom na ozdobu). Krémom zlepíme upečené pláty. Zvyšnou vyšlahanou smotanou potieme boky a ozdobíme praženými mandľami.Vrch pocukríme a ozdobíme šlahačkou a mandarinkami.

narežeme na kocky
Su výborne