Strawberry New York Style Cheesecake

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO : 5 polievkových lyžíc roztopeného masla, 1,25 pohára (310ml) zomletých BeBe sušienok. PLNKA : 1kg Lučiny, 500ml Salka, 4 vajcia, 1/3 (85ml) pohára múky, vanilka. ZDOBENIE : šľahačka, čerstvé jahody, želatína.
POSTUP PŘÍPRAVY
Obľúbená verzia letného cheesecaku priamo z NYC. Ja som robila z polovičnej dávky do menšej tortovej formy. Mňaaaaaam.
 |
Zomelieme BeBe keksy a v miske zmiešame s rozpusteným maslom. |
 |
Zmes utlačíme na spodok tortovej formy. |
 |
Lučinu vyšľaháme mixérom a postupne do nej zašľaháme salko. |
 |
Mixujeme, až kým nezískame hladkú zmes. Potom pridáme vajíčka a múku a ešte prešľaháme. |
 |
Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 150 stupnoch cca 60-70 minút. |
 |
Upečený cheesecake necháme vychladiť a až potom vyberieme z formy. |
 |
Nakrájame si jahody a vyšľaháme šľahačku s troskou stuhovaču. |
 |
Vršok cheesecaku potrieme šľahačkou a poukladáme naň jahody. Pripravíme si želatínu podľa návodu a povrch jahôd ňou polejeme. |
 |
Zvyškom šľahačky dozdobíme boky cheesecaku a máme hotovo! Podávame absolútne zachladené s dobrým preskom :o) |