Strawberry New York Style Cheesecake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 5 polievkových lyžíc roztopeného masla, 1,25 pohára (310ml) zomletých BeBe sušienok. PLNKA : 1kg Lučiny, 500ml Salka, 4 vajcia, 1/3 (85ml) pohára múky, vanilka. ZDOBENIE : šľahačka, čerstvé jahody, želatína.

POSTUP PŘÍPRAVY

Obľúbená verzia letného cheesecaku priamo z NYC. Ja som robila z polovičnej dávky do menšej tortovej formy. Mňaaaaaam.

Zomelieme BeBe keksy a v miske zmiešame s rozpusteným maslom.
Zmes utlačíme na spodok tortovej formy.
Lučinu vyšľaháme mixérom a postupne do nej zašľaháme salko.
Mixujeme, až kým nezískame hladkú zmes. Potom pridáme vajíčka a múku a ešte prešľaháme.
Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 150 stupnoch cca 60-70 minút.
Upečený cheesecake necháme vychladiť a až potom vyberieme z formy.
Nakrájame si jahody a vyšľaháme šľahačku s troskou stuhovaču.
Vršok cheesecaku potrieme šľahačkou a poukladáme naň jahody. Pripravíme si želatínu podľa návodu a povrch jahôd ňou polejeme.
Zvyškom šľahačky dozdobíme boky cheesecaku a máme hotovo! Podávame absolútne zachladené s dobrým preskom :o)