Škvarkovníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hl.muky špecial,1 1/2 čl soli,1/3 roztopenej hery,1 PL octu,1 vajce,1/2 kocky droždia,asi 150-200 ml mlieka,500 g pomletych alebo najemno nasekanych škvariek ,1 vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme a nechame 15 minut prikryte.Potom cesto rozvalkame a skladame najprv boky a potom spodnu a vrchnu stranu,zase nechame 15 minut oddychnut.Potom zase rozvalkame a zložíme ako prvy krat,nechame 15 minut , rozvalkame a nakrajame .Potrieme rozšlahanym vajíčkom a posypeme rascou alebo semiačkami.Pečieme na 190 st 10-15 minut.