Vaječná nátierka s tvrdým syrom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 natvrdo uvarených vajec, 200 g tvrdého syra na strúhanie, 100 g rastlinného masla, 4 lyžice tatárskej omáčky, 3 strúčky cesnaku, soľ, 1 šalátová uhorka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky na prípravu nátierky vložíme nahrubo postrúhané natvrdo uvarené vajcia, najemno postrúhaný tvrdý syr, rastlinné maslo, biely jogurt, tatársku omáčku, rozotreté očistené strúčky cesnaku, soľ podľa vlastnej chuti. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 20 až 30 minút.
Vychladenú nátierku potom ešte raz zľahka premiešame a natrieme na pečivo:)
Pozor na cesnak a tatárku,aby ste to s nimi neprehnali, lebo nátierka bude potom ťažšia na žalúdok.