MORCACIE ZALUDKY NA CIBULKE*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chladené morčacie žalúdky,olej,červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,cibuľa ,cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Morčacie žalúdky poriadne umyjeme a ak treba,stiahneme z nich výstelku-to je taká oranžovo hnedá blanka,ktorej zbytky občas zostanú-pokrájame na väčšie kúsky .Cibuľu posekáme na drobno,speníme ju a pridáme žalúdky.Pekne orestujeme ,osolíme,okoreníme,pridáme papriku a podlejeme vriacou vodou.Dusíme do mäkka,občas skontrolujeme a pridáme trocha vody.Ku koncu dochutíme strúčikom cesnaku.Môžeme poprašiť múkou,ak chceme viac šťavy.
Podávame s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou a v tom prípade necháme len zredukovaný výpek,do ktorého si namáčame kúsky chlebíka.

DOBRU CHUT