Marhuľový koláč (broskynovy)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA CESTO: 4 vajcia, 2 lyžice kakaa 2 lyžice hrubej múky 4 lyžice polohrubej múky 4 lyžice práškového cukru 1 lyžica oleja 1 lyžička prášku do pečiva NA POTRETIE BISKVITU: marhuľový džem PLNKA: 300 g tvarohu 2 dl smotany na šľahanie 1 vanilínový cukor 10 g želatíny 3 lyžice kryštálového cukru scedené sterilizované marhule NA POTRETIE HOTOVEHO KOLACIKU: kakaový prášok 3 dl smotany na šľahanie 1 stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, olej, kakao a kypriaci prášok. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ho lekvárom. Na cesto uložíme marhule, zalejeme ich plnkou a odložíme stuhnúť na chladné miesto. Po stuhnutí koláč potrieme vyšľahanou smotanou.

Plnka: Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, vanilínovým cukrom a s kryštálovým cukrom. Pridáme napučanú želatínu a spolu premiešame.

Tento kolacik som robila uz nespocetne vela krat, avsak iba s broskynami, je neopisatelne dobry!
Nasla som ho tu na MMB a som si ho dovolila skopirovat od p. Margity K. (mici13) ID 23518
NEMUSIM JA PISAT, clovek lahko spohodlnie :o)