JABLKOVÝ KOLÁČ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

45 dkg hladkej múky, 45dkg strúhaných jabĺk, 30dkg práškového cukru, 30dkg hery, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 3PL kakao, 3PL rumu, mlieko na prípadné zriedenie /ako na lievance/. Citrón, 2 vanilkové cukry-do nastrúhaných jabĺk. Jablkový toping a 1PL rumu. Čokoládová poleva a čokoládové vločky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Olúpeme a nastrúhame jabĺčka, pridáme šťavu a kôru z citróna a 2 vanilkové cukry.
Odložíme.
Heru s cukrom vymiešame, pridáme žĺtka, rum, múku s práškom do pečiva a kakaom.
Pridáme nastrúhané jabĺčka, ak treba zriediť, prilejeme mliečko a nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Dávame pozor, aby sa koláčik príliš nevysušil.
Po upečení na ešte teplý nanesieme jablkový toping rozmiešaný s rumom a necháme vychladnúť.
Na vychladnutý koláčik dáme polevu a posypeme čokoládovými vločkami.

Dobrú chuť :-))))