MRVENô

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ sú májovky alebo iné aromatické čerstvé huby cca 3 hrste alebo koľko nazbierate, 2 mrkvy, 1 menší petržlen, 3 stredné zemiaky, menšia cibuľa, soľ, petržlenová vňať, mrvenička. Na zápražku: olej alebo masť, PL hladkej múky, KL mletú sladkú papriku

POSTUP PŘÍPRAVY

Vezmeme 3l hrniec, dáme trochu masti alebo oleja, za PL hladkej múky a sladkú mletú papriku, spravíme zápražku, zalejeme vodou do 3/4 hrnca.
Pridáme všetko nakrájané: huby, mrkvu, petržlen, cibuľu, soľ, zemiaky a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Ochutíme vegetou, ale nemusí byť, pôvodný recept je bez vegety, pridáme z mrazničky nasekanú petržlenovú vňaťku, môže byť aj čerstvá z trhu a mrveničku domácu alebo 1/3 sáčku od Erce a chvíľu necháme povariť. Ja na začiatku pridám aj za hrsť ovsených vločiek, kvôli vitamínu B.