
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vianočka, 4-6 rohlíkov, vanilkové mlieko (nápoj), vanilkový cukor podľa chuti (4-6ks), veľká konzerva (pohár) zaváraného ovoca (broskyne), 500 g tvarohu (v lidli ten v kelimku), 1 malá kyslá smotana (alebo biely jogurt), 3 vajíčka, práškový cukor na sneh
POSTUP PŘÍPRAVY
Žemlovku som robila prvý krát a mangelovi (aj segricke a nasim) moc chutila, tak napriek tomu, že sú tu receptiky na osvedčené žemlovky, pridávam aj tento tip na žemlovku. Je fajnovučko šťavnatá.
Rožky si nakrájame na kolieska, namočíme vo vanilkovom mlieku, naukladáme na plech (ja som dávala do teflónového, takže netrebalo vymastiť, či posypať.) Do stredu dáme zarobenú plnku z tvarohu+3 žĺtka+smotana+vanilkový cukor, v prípade že máte radi sladšie, tak sa môže pridať aj kryštálový cukor. na rožky s tvarohovou plnkou naukladáme ovocie. Opäť namočíme vianočku príp. rohlíky do vanilkového mlieka a zakryjeme.
Vypracujeme si z bielka tuhý sneh, pridáme práškový cukor a polejeme. Pečieme cca 20 minút na 180-200 st.
Kto chce, môže sa pridať aj šťava z ovocia, prípadne šťavu použiť pri servírovaní.
![]() |
ideme krájať. Rozkrojenú som už nestihla odfotiť. |