
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
25 dkg hladkej múky, 25 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 250 g Hery, 20 dkg práškového cukru. Plnka: 6 - 7 jabĺk podľa veľkosti, škorica. Krém: 500 g tvarohu, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukry, 20 dkg práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho piškóty.
POSTUP PŘÍPRAVY
Múky premiešame s práškom do pečiva - ja som použila prášok do perníka, pridáme Heru, vajcia, práškový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré na 1 hodinu odložíme do chladničky. Jablká nastrúhame na hrubo a pridáme k ním škoricu. Cesto po 1 hodine vyberieme z chladničky a priamo na plechu na papiery na pečenie vyvaľkáme. Boky a kraje zdvihneme. Keďže som mala šťavnaté jablká, tak som na cesto rovnomerne rozložila piškóty. Na piškóty navrstvíme jablká. Tvaroh, mlieko, Zlatý klas, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme na jednoliatu hmotu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame k tvarohovej zmesy.
Krém nalejeme rovnomerne na jabĺčka. Pečieme pomaly pri 160 C cca 45 minút - záleží od rúry.
Upečený koláčik necháme vychladnúť a až potom krájame.
Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Besty - mierne upravené
![]() |
xx |