Čokoládová torta ku Dňu matiek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL hladkej múky. Na plnku 500 ml šľahačkovej smotany, 200g čokolády, 1 PL kakaa, môže a nemusí byť marcipánová hmota.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielok vyšľaháme sneh, doň postupne pridávame cukor, potom žĺtky a múku. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, upečieme a po vychladnutí rozrežeme na 3 pláty. Smotanu zohrievame s kakaom a čokoládou, kým sa nerozpustí, necháme vychladnúť a vyšľaháme. Kúsok z tejto hmoty som si odobrala pred vyšľahaním a pokvapkala som ňou cestá. Na prvý plát som dala časť plnky, plát vyvaľkaného marcipánu, zas plnku, ďalší plát cesta, plnku, prikryla som to tretím plátom a celú tortu vrátane bokov som potrela tiež plnkou. Vrch som ozdobila srdiečkami z marcipánu.

V reze