Rezancový nákyp s tvarohom a jahôdkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g cestovín, najlepšie širších rezancov, 250 g tvarohu, 2 vanilkové cukry (ak máte radi sladšie, ešte jeden pridajte), 2 vajcia, zavárané jahody, 1 lyžička škorice, maslo a strúhanka na vysypanie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtka vymiešame s tvarohom, vanilkovým cukrom a škoricou a pridáme jahody. Premiešame spolu s uvarenými rezancami. Pripravíme vymastenú a strúhankou vysypanú formu a nalejeme do nej tvarohovo-rezancovú zmes. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút pri 180 stupňoch. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Keď je nákyp upečený, rozotrieme naň vyšľahané bielky. Ešte ďalších 10 min. zapekáme. Ozdobíme podľa fantázie, šľahačkou, čerstvým ovocím alebo čokoládovou polevou.