puncovy rez aj s postupom, alebo ako minut odrezky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vraj chuti lepsie ako ten kupovany... recept mam z ORF televiznej relacie

POSTUP PŘÍPRAVY

vo fotopostupe

vyuzijete 350g odrezkov ak mate ked peciete torty!!!!

ZELENA MISKA: vymiesame 4 zltky a 3 polievkove lyzice horucej vody do penista, az sa tvoria bubliny, postupne pridame 80g cukru a 1 bal. vanilkovy cukor BIELA MISKA: 4 bielky + 200g praskoveho cukru do tuha
zltkovu a bielkovu masu opatrne spolu zmiesame a pridame miesanu muku (dala som na polovicu hladku a hrubu) 155g muky a 1 bal. PDP preosejeme
upecieme na papieri na pecenie, dala som do hlbokeho plechu, tak mi okraje vysli skaredo, nabuduce pouzijem plytky plech, piekla som na 180stupnov horuci vzduch asi 10minut
pripravime si puncovu hmotu: 350g odrezkov (ked som nemala pouzila som kupovany korpus) nadrobime na drobno, pridame 10ks velkych piskot (ked som nemala, dala som ca 10dkg klasickych gulatych), stavu a koru z celeho citrona, stavu a koru z celeho pomaranca, 1,25 dl rumu (dala som esenciu), 50g lieskovcov (dala som vlasske orechy), 2 PL ribezloveho lekvaru, 2 lyzice kakaa (dala som len 1, mala som odrezky aj s kakaom)
takto vyzera puncovina pripravena na plnenie
upecenu piskotu predelime na dve polovice, na spodnu natrieme puncovinu a prikryjeme druhou polovicou, ja som dala spodok na vrch, je to hladsie
asi takto dako... POLEVU si mozte pripravit aj sami: 400g praskoveho cukru, 2 lyzice horucej vody, stava z 0,5 citrona, 1 lyzica malinoveho sirupu - vymiesat elektrickym metlickovym slahacom
na puncovu polevu som pouzila tento polotovar, no zda sa mi malo ruzovy, bud si ho prifarbite potravinarskou farbou alebo malinovym sirupom
podla originalneho receptu by sa mali pouzit 2 taketo kelimky hotovej polevy, no v Rakusku ich predavaju vylucne LEN PRED VIANOCAMI, mala som doma maly zvysok, asi polovicu, tak som to zmiesala s tou polevou v sacku a vysla mi krasna farba