puncovy rez aj s postupom, alebo ako minut odrezky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vraj chuti lepsie ako ten kupovany... recept mam z ORF televiznej relacie
POSTUP PŘÍPRAVY
vo fotopostupe
vyuzijete 350g odrezkov ak mate ked peciete torty!!!!
 |
ZELENA MISKA: vymiesame 4 zltky a 3 polievkove lyzice horucej vody do penista, az sa tvoria bubliny, postupne pridame 80g cukru a 1 bal. vanilkovy cukor
BIELA MISKA: 4 bielky + 200g praskoveho cukru do tuha |
 |
zltkovu a bielkovu masu opatrne spolu zmiesame a pridame miesanu muku (dala som na polovicu hladku a hrubu) 155g muky a 1 bal. PDP preosejeme |
 |
upecieme na papieri na pecenie, dala som do hlbokeho plechu, tak mi okraje vysli skaredo, nabuduce pouzijem plytky plech, piekla som na 180stupnov horuci vzduch asi 10minut |
 |
pripravime si puncovu hmotu:
350g odrezkov (ked som nemala pouzila som kupovany korpus) nadrobime na drobno, pridame 10ks velkych piskot (ked som nemala, dala som ca 10dkg klasickych gulatych), stavu a koru z celeho citrona, stavu a koru z celeho pomaranca, 1,25 dl rumu (dala som esenciu), 50g lieskovcov (dala som vlasske orechy), 2 PL ribezloveho lekvaru, 2 lyzice kakaa (dala som len 1, mala som odrezky aj s kakaom) |
 |
takto vyzera puncovina pripravena na plnenie |
 |
upecenu piskotu predelime na dve polovice, na spodnu natrieme puncovinu a prikryjeme druhou polovicou, ja som dala spodok na vrch, je to hladsie |
 |
asi takto dako...
POLEVU si mozte pripravit aj sami:
400g praskoveho cukru, 2 lyzice horucej vody, stava z 0,5 citrona, 1 lyzica malinoveho sirupu - vymiesat elektrickym metlickovym slahacom |
 |
na puncovu polevu som pouzila tento polotovar, no zda sa mi malo ruzovy, bud si ho prifarbite potravinarskou farbou alebo malinovym sirupom |
 |
podla originalneho receptu by sa mali pouzit 2 taketo kelimky hotovej polevy, no v Rakusku ich predavaju vylucne LEN PRED VIANOCAMI, mala som doma maly zvysok, asi polovicu, tak som to zmiesala s tou polevou v sacku a vysla mi krasna farba |