
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Všetko robím tak by očko, nikdy som to nevážila, tak sa varí najlepšie :-) Na zemiakové cesto potrebujeme: uvarené zemiaky, polohrubá múka, štipka soli, dve vajíčka, štipka práškového cukru, mlieko podľa potreby. Na makovú posýpku: mletý mak práškový cukor normálne maslo čerstvá medovka na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvarenú, vychladnutú švábku, alias zemiaky, popučíme, alebo pretlačíme cez lis, pridáme múku, vajíčka, trošku soli a práškového cukru. Vymiesime a ak sa nám zdá, že je cesto moc tuhé, kľudne pridáme trochu mlieka.
Urobíme gnocchi, ja robím jednoducho - z menšej guľky vyšúlam valček a pokrájam na malé kúsky, asi tak 1cm
Uvaríme v osolenej vode, keď plávajú na vrchu - sú tak akurát. Precedíme. A pridáme ešte čerstvé masielko, aby sa roztopilo kým sú gnocchi horúce.
Pridáme mak popražený na masle, nie dlho, aby nezhorkol, zmiešaný s práškovým cukrom.
Premiešame a podávame.
Brú chuť :=)