
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajíčok, 1,5 dcl oleja, 1,5 dcl vody, 35 dkg práš. cukru, 1 vanilkový cukor, 40 dkg polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymiešame si do peny žĺtky, práškový i vanilkový cukor. Keď máme, pomaly na striedačku pridávame olej a vodu.
Potom do toho pridáme múku s PDP a šľahačom si cesto ešte premiešame - nemáme potom hrudky.
Následne si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, do ktorého ja dávam štipku soli - lepšie sa vyšľahá sneh a aj bábovka je chutnejšia:o)
Sneh pomaly vareškou primiešame do cesta.
Potom si ešte odoberieme asi 1/3 cesta a primiešame trochu kakaa.
Do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy si dáme najskôr 1/2 bledého cesta, potom kakaové a zalejeme druhou polovicou bledého.
Dáme piecť do vyhriatej rúry-ja pečiem na 170 stupňoch, kým je pekne upečená-asi 45 minút. Ale to je veľmi individuálne. Každá najlepšie poznáte svoju rúru.
Pred vybratím ešte pichnem špáratkom a keď sa nelepí, vyberieme. Potom vyklopíme a ešte horúcu pocukrujeme. Cukor sa lepšie prilepí na povrch:o)
Jednoduchá a výborná. Skúste ...